top of page
  • Twitter
  • LinkedIn
Writer's pictureIan Mac Eochagáin

Minä Hesarissa ja #Neuvotteluklubi -podcastissa

Aiheena suomi maahanmuuttajakielenä ja avaimena integraatioon.

VAROITUS!

TEKSTI KIRJOITETTU KÖKKÖSUOMELLA EIKÄ SITÄ OLE TARKASTANUT SUOMEN KIELEN AMMATTILAINEN.

LUKEMINEN JATKUU LUKIJAN OMALLA VASTUULLA!


Viime perjantaina 20.12. olin esillä kahdessa eri mediassa.

 

Helsingin Sanomat julkaisi kirjoitukseni Vieraskynä -palstalle. Otsikko oli ”Suomalaisessa kielikeskustelussa tarvitaan asennemuutos” (olin ehdottanut lehdelle ”Suomi tarvitsee tavallisen kieli-ilmapiirin”). Teesini on selkeä: Suomen pitäisi vihdoin tulla normaaliksi maaksi, jossa on normaalia, että tänne muuttaneet oppivat paikallisen kielen. Tällä hetkellä Suomi ei ole tässä mielessä normaali maa, vaan yhteiskuntamme oletuksena on, että Suomesta pitää tehdä yhä englanninkielisempi, koska muuten maahanmuuttajat eivät jää tänne asumaan. Päinvastoin sanon minä: mitä vahvemmin suljemme maahanmuuttajat englannin kielen reservaatioon, jossa kytkökset suomalaiseen kulttuuriin jäävät ohuiksi, sitä heikommin maahan muuttaneet kiintyvät Suomeen.

 

Kirjoitukseni oli tavallaan vastaus Hilla Backin 9.12. Hesarin julkaistuun esseeseen, vaikken viitannut siihen suoraan.

 

Perjantaina olin Sami Miettisen #Neuvotteluklubi -podcastin vieraana. Muina vieraina olivat Patrick Itäniemi ja Patrick Väisänen. Ensimmäisen puolisko on pyhitetty maahanmuutto- ja kieliaiheelle. Tuli todella hyvä keskustelu! Jakson voi kuunnella Applen podcastsovelluksessa ja Spotifyssä. Se on myös katsottavissa YouTubessa. Alla kuva studiosta:


Sami Miettinen, Ian Mac Eochagáin, Kim Väisänen, Patrick Itäniemi Neuvottelijaklubi-podcastin nauhoituksessa.

Galvian blogi jää joulutauolle ja palaa uuden vuoden puolella. Oikein hyvää joulua, rakkaat lukijat!


Haluatko oppia uutta englannin kielestä uudessa vuodessa? Järjestän 8. ja 15. tammikuussa kaksiosaisen verkkokoulutuksen, jossa opit kirjoittamaan luontevasti englanniksi. Maksaa 19,87 €. Lue lisää ja ilmoittaudu!


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page